Oppskrift: Vårruller

Det er vår i lufta!

Thu Sandbakken fra Røros deler en nydelig oppskrift med vårruller med Multikults lesere!

Vårruller (ca 40 stk)

Dette trenger du:

  • 800 gram kjøttdeig
  • ½ kilo (6 stk) gulrøtter som raspes eller hakkes
  • 3 teskjeer salt
  • 1 teskje pepper
  • 1 teskje bôt ngot (monosodium glutamat, kan sløyfes)
  • 1/3 pakke tørket kantareller (eller annen sopp)
  • 1 pk bùng tàu (vermicelli glassnudler, kan sløyfes)
  • 2 eggeplommer (og 2 eggehviter til baking)
  • 1 pakke (40 stk) rispapir eller follipapir (kjøpes i innvandrerbutikk eller i frysedisken Domus Røros/Tynset)

 

Slik gjør du:

  • Legg kantareller og spagetti i kaldt vann i 15 minutter før de klippes/hakkes
  • Alle ingrediensene blandes godt til en seig farse
  • 1 stor skje med farse legges på rispapir og rulles sammen. Fest enden med eggehvite
  • Frityrstekes. Hell rapsolje 1-1,5 cm opp i en tykkbunnet kjele. Rapsoljen tåler høy temperatur. Stek vårrullene i oljen. Det må være høy temperatur på oljen for at vårrullene skal bli sprø
  • Serveres med salat, nudler /ris, ristede, usaltede peanøtter, og ulike sauser/dip etter smak, f eks søt chilisaus

 

Chili- og peanøttdip til vårruller

Dette trenger du:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 rød chili
  • 50 usaltede peanøtter
  • 3 ss sukker
  • ½ dl eddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss chilisaus

 

Slik gjør du:

  • Rens og skjær hvitløk og chili i skiver
  • Grovhakk peanøttene
  • Bland sammen alle ingrediensene, og rør til sukkeret har løst seg opp.

Velbekomme!