Nyskaping på kulturfronten – Kortspillfestivalen 2014

Tidenes første Kortspillfestival i Fjellregionen arrangeres på Tynset 24.-25. mai.

–Da vil Tynset Kulturhus fylles med teaterglade unge og voksne fra hele regionen og mere til, håper prosjektleder Betine Fiskaa Johannessen i Ttrafo som er arrangør av festivalen.

Kortspillfestivalen 2014 er en teaterfestival for forestillinger på under 10 minutter.kortspillfestivalen_collage

– Her blir det mulig å få med seg en masse små smakebiter på teater. Vi serverer noe som kan passe for de fleste! Dette blir en helg der publikum kan få med seg et tosifret antall kortteaterforestillinger, noe som vel må sies å være ganske unikt, forklarer Johannessen begeistret.

Revy og sirkus

Elever ved Sal og Scene-linjene i regionen til lokale revylag, profesjonelle dukkespillere og nysirkusartister fra rundt om i det ganske land deltar på scenen. Blant forestillingene kan nevnes Bergstaden Figurteater som kommer med en dukketeaterforestilling basert på en av Falkbergets barnefortellinger. Tynset Barne- og Ungdomsteater stiller med flere kortforestillinger i krimsjangeren, og Ingrid Vollan framfører en spesialskrevet monolog omkring oppvekst i og minner fra Alvdal. I tillegg kommer Teater Fusentast fra Trondheim med en såkalt panopticumforestilling, en slags titteskapsdukkeforestilling som spiller for 4 publikummere av gangen!

Pan Produksjoner fra Tromsø kommer med en spesiallaget ny sirkusforestilling, noe prosjektlederen håper kan være inspirerende for de mange danserne i regionen.

–Disse holder også kurs på søndagen, med akrobatikk og sjonglering for å nevne noe, så det må jo være midt i blinken for sprek danseungdom – eller voksne, mener Johannessen.

Det vil bli spilt forestillinger som passer for både barn, ungdom og voksne, så her er det noe for hele familien!

Todelt festival

–Festivalen er todelt; på lørdag spiller vi forestillinger og på søndag holder vi kurs, forteller Johannessen.

Blant kursene finner vi et par spreke alternativer: Scenekamp med sverd med Keno Morales, nysirkus med Pan Produksjoner og teatersport med Ingrid Vollan. Her kommer det til å bli mange muligheter for å virkelig slå ut håret og prøve seg.  Flere kurs kommer, men det er mulig å melde seg på allerede nå. Førstemann til mølla gjelder!

–Under festivalen blir det også åpning av maskeutstilling med nærmere 50 teatermasker laget av elever ved Folldal Skole, tilføyer Johannessen.

Hun håper å se både unge og gamle i Kulturhuset disse dagene og at regionens befolkning er med og støtter oppom en festival som forhåpentligvis kan bli en tradisjon i Fjellregionen.

 

Festivalen er åpen for forestillinger av alle slag, for både profesjonelle og amatører, og det er ennå mulighet for å melde seg på med et innslag. Påmeldingsfrist for sceneinnslag er 30. april.

For påmelding med forestilling eller til kurs, se http://www.kortspillfestivalen.no/