Likestilling?

Mange damer mister sin feminine side og blir like menn. Etterpå klager de over at mannfolka ble for myke og sensitive. Har likestillingen gått for langt, spør russiske Svetlana Borodia i denne artikkelen.
Av Svetlana Borodia

I flere år har kvinner kjempet for sine rettigheter og likestilling. På samme tid føler jeg at det gikk fra patriarkat til likestilling og vi stoppet ikke der. Det føles at hastigheten øker og at vi snart kan havne i matriarkat verden. Det føles ikke riktig for meg.

Under bekjemping og rusting har mange kvinner glemt at de ble faktisk født som kvinner. Mange damer mister sin feminine side og blir like menn. Etterpå klager de over at mannfolka ble for myke og sensitive. Hvorfor? Jo, for at vi, kvinner, gir ikke mulighet til mannfolka å utrykke seg som menn, å vise sine mandige sider.

Det å åpne en dør foran damen, flytte bord i huset og forsvare og forsørge sine kjære er mannens oppgave. Det er naturen hans. De er faktisk født med potensialet til å utvikle store muskler og kan gjøre stor del av den tunge jobben. Damene trenger ikke å slå seg i brystkassa og rope at vi er sterke og kan alt selv.

For oss er det viktig å være feminine. Damene bør være smarte, lure og kloke, og gjøre ting slik, at mann føler seg som en helt, men hjelper deg også når du trenger det. I Russland har vi et fint uttrykk som sier at mannen er et hode i familien men kona er en hals. Og hodet ser i den retningen halsen snur seg imot. På samme tid bør alt være i balanse. Selv om hvert kjønn kan det meste, så er det tross alt menn som gjør at kvinner føler seg som kvinner. Det er også kvinner som gjør at mannen føler seg sterk og mandig. Derfor trenger vi hverandre.