Den Store Orkester av Julen Veldedighet

 

En polsk veldedighetsorganisasjon har i de 19 årene den har eksistert reddet mange menneskeliv. Mange polske barn og ungdommer stifter bekjentskap med det frivillige arbeidet gjennom denne organisasjonen, skriver Pawel Jurak fra Tynset i denne artikkelen.

 

Av Pawel Jurak

Polsk veldedighetsorganisasjon redder mange liv
Nesten alle land har veldedighets organisasjoner, som er kjent der ute. En av disse er den polske organisasjonen “Det Store Orkester av Julen Veldedighet»

Pawel Jurak fra Polen mener «Det Store Orkester av Julen Veldedighet» gjør et meget viktig arbeid for å redde liv og helse, spesielt for polske barn

Organisasjonen startet sin virksomhet i år 1993. En av personene som grunnla organisasjonen og som er frontfigur i organisasjonen, er en journalist i den polske radio, som heter Jerzy Owsiak. Det Store Orkester av Julen Veldedighet jobber for helsevesenet ved å redde liv til pasienter, spesielt barn, og drive helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeide.

Veldedighetsfest
Hvert år på den andre søndagen i januar holdes en grand finale, som er i form av en stor fest i alle byene i Polen. Dette har vært gjort nå i nitten år. Pengene fra denne finalen blir samlet inn til et bestemt formål.  Pengene blir samlet av mange tusen frivillige arbeidere over hele landet. Blant disse frivillige er det mange barn og tenåringer. Hvis noen gir penger, så får de et klistremerke med rødt hjerte – dette klistremerket er et symbol på aksjer. I år skal temaet på finalen være å redde livene til barn og skaffe anstendig medisinsk behandling for eldre. Mottoet til organisasjonen er: «våre orkester skal spille til slutten av verden og en dag lenger.»

Viktig kampanje
Jeg tror at ideen om denne årlige kampanjen er veldig interessant. «Det Store Orkester av Julen Veldedighet» har i de siste nitten år reddet livet til mange mennesker, derfor er det viktig å informere om denne organisasjonen også utenfor Polen.