Til Nederland for å friste med Norge

I helga er ordførere og rådmenn fra åtte kommuner i fjellregionen på rekrutteringsmesse i Nederland for å friste europeere til å flytte

Av Ingrid Eide

Her skal kommunene presentere seg og fortelle hva de har å by på. Det gjøres blant annet i form av tre videoproduksjoner.
   «De skandinaviske dagene» er en utvandrer/rekrutteringsmesse i Almere i Nederland og arrangeres for niende gang for europeere som ønsker å flytte til Norge, Sverige eller Danmark. Rundt 2.500 pleier å besøke messa. I år går messa over to dager og arrangørene forventer minst 3.000 besøkende.
   – Det er første gang alle kommunene i regionen deltar på denne messen og det er veldig positivt, sier regionrådgiver Rune Jørgensen i Regionrådet for Fjellregionen. Kommunene skal ikke bare  presentere seg for europeere, men benytter også anledningen til et felles strategimøte for å legge planer for å øke tilflyttingen til regionen.
   Eleonie Pijl bor i Hodalen I Tolga. Hun kommer sjøl fra Nederland og flyttet til Tolga for fire år siden. Nå er hun med til Almere for å fortelle om sine erfaringer. Eleonie jobber i Vingelen Utvikling, bedriften som også skal følge opp potensielle tilflyttere etter at messen er over.
   De fleste kommunene ønsker seg innflyttere med teknisk bakgrunn. Men helsepersonell, lærere, ingeniører, transportarbeidere  og selvstendig næringsdrivende er meget velkommen.
   Tiltaket er et ledd i Regionrådets strategiske plan og det arbeidet regionrådet skal gjøre framover i forhold til tilflytting.
   Hvis du vil se presentasjonen de viser kan du lese her: