Inviterer til påskemiddag på nederlandsk vis

Nederlenderne Danielle og Hein Driehaus inviterer også i år til matgilde og påsketrim i Hodalen i Tolga palmesøndag 

Det er tredje år på rad ekteparet kombinerer nederlandsk mattradisjon med norsk ski- og påskekultur og inviterer til Hutspot i Hodalen Fjellstue. Første året samlet de om lag 180 gjester til arrangementet i Hodalen. I fjor forsynte de cirka 100 sultne gjester.Hutspot Høyde Danielle

Hein og Danielle er over gjennomsnittet interessert i mat, og da de bodde i Nederland samlet de venner til middag og hygge nesten hver eneste helg. De flyttet til Norge for snart tre år siden, og mat og mattradisjoner ble en viktig del i integreringsprosessen i Tolga-samfunnet.

Egne produkter

–Det tok bare en måned før vi deltok på et møte om lokalmat, forteller Danielle. Hein meldte seg inn i jaktlag, tok jegerprøve og begynte å jakte. På kjøkkenbenken hjemme ble det eksperimentert med oppskrifter på hjemmelagde pølser og andre godsaker av selvskutt elg og rådyr.

–Vi ble fort kjent med norsk tradisjonsmat og det er morsomt at vi bruker de samme ingrediensene, men på en annen måte. Slik ble ideen om Hutspot – dagen født. Hutspot er rotmos av gulrøtter, løk og poteter som vi serverer godt kjøtt av storfe og pølser til. Sennep er godt tilbehør. Ingrediensene er dyrket lokalt, poengterer Hein.

–Nordmenn må ut på ski i påska. Derfor har vi lagt opp til at spisegjestene først kan ta en runde som går om alle utfartsbuene i Hodalen. I fjor ble det servert kakao til turgåere, det har vi kuttet ut i år. Men den som sikrer seg et klipp fra alle buene får rabatt på maten etterpå. God mat laget på nederlandsk måte men i en norsk setting. De kulturelle forskjellene er ikke så store, men de er der, påpeker Danielle som servere sine berømte Pavlovaer til dessert.

Startet ny tradisjon

Det er ikke bare matkulturen som er blandet denne dagen, men også staben. Både nederlandske og norske venner hjelper til å koke og ikke minst skrelle og hakke grønnsaker. Dert er ikke få kilo poteter, gulrøtter og løk som går med til dette måltidet!

Nordmenn er glad i tradisjoner, vi synes det er morsomt at vi har bidratt til å startet en ny påsketradisjon her, sier Danielle som ønsker velkommen til bords i Hodalen på palmesøndag.

Hutspot bredde Dessert