Fleksibilitet i fokus

Eleonie Pijl og Torunn Spånberg høster i urtehagen
Eleonie Pijl og Torunn Spånberg høster i urtehagen

Av Eleonie Pijl (Tolga)

Som innvandrer fra Nederland er det best å være fleksibel. Ikke minst når det gjelder å finne seg jobb. Det har jeg personlig erfart og har jobbet i alt mulig, både bedrift og organisasjon. I Nederland har jeg jobbet i landbruk og næringsliv, en spennende kultur med produkter med kort holdbarhet, prosesser som går fort rund og snarlige avgjørelser. Planlegging, markedsføring, kundebehandling og møter. Et spennende liv!

Jeg kan godt si at mitt norske liv har vært mye enklere og roligere til nå. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle smøre brødskiver til pasienter, eller koke risgrøt og klubb og duppe til eldre folk. Men en jobb er en jobb, og jeg tok det som kom forbi. Jeg har vasket hytter, vært kjøkkenvakt på sykehus og sykehjem, høstet ferske urter og lærte veldig mye om økologisk hagehold. Jeg har lest eventyr for barnehagebarn. Det er forresten en veldig god måte til å lære seg ikke bare norsk, men også Telnes-dialekt. Jeg har også servert i bryllup og arrangement, ekstra spennende var det når selveste bruden var mitt ansvar, men jeg klarte det óg!

Jeg har egentlig kost meg med alle forskjellige aktiviteter jeg holdt på med, men den jobben som virkelig passer for meg, har ventet på meg den hele tida! Og snart skal jeg da begynne i min nye jobb: rådgiver i Vingelen Utvikling.

Jeg kan få bruke alle mine erfaringer fra Nederland, men også de erfaringer jeg har fra Norge til å bygge videre til et vitalt liv i bygde-Norge, og jeg gleder meg veldig til dette!

Sammen med de konfirmantene som forbereder seg til et spennende år, hvor jeg skal delta på grunn av min verv i menighetsrådet, har jeg også et spennende år foran meg. Nye utfordringer, nye kontakter gir mange kilometer med prosjekter gjennom hele Hedmark.

Men fleksibiliteten skal være i fokus fortsatt. Det er nemlig mye som foregår utenom arbeidstida. Og nå har jeg meldt meg på den nye yogakurset på Tolga. Nye utfordringer må man ikke unngå!