En internasjonal kulturfestival

barnasverdendager2012_D3C3833

 

Barnas Verdensdager arrangeres på Tynset for andre gang. Det ble i fjor en kjempesuksess med 1200 besøkende!

 

Arkivfoto: Ingrid Eide / Multikult

Barnas Verdensdager er en møteplass og smeltedigel for verdens kulturer, og tilbyr aktiviteter for store og små, både inne og ute. Festivalen presenterer kulturuttrykk fra mange verdenshjørner gjennom verksteder, utstillinger, forestillinger og konserter. Fargerike papegøyer laget av grunnskoleelever i Tynset og Alvdal pryder kulturhuset denne dagen. Alle rom er dekorert for å gi en stemning av reise. Maten som kan kjøpes i forbindelse med arrangementet, er et bidrag fra frivillig, og skal også hjelpe på opplevelsen av å være på reist. Det legges stor vekt på deltagelse fra publikum og aktiviteter som barn og voksne kan gjøre sammen.

Barnas verdensdager åpner med konsert kl. 1200.

Det blir Drageopptog opp gata fra Domus, gjennom Amfi i Parkveien og inn i kulturhuset for å delta på Barnas Verdensdager.

Fra programmet kan ellers nevnes Mini Afrika, et verksted hvor de minste barna involveres og engasjeres gjennom bevegelse og rytmer.

På verdensscenen i kulturhuset blir det vist innslag fra hele verden.

 

Eventyr fra Mali
Moussa fra Mali har med seg en arv av eventyr, sanger og fortellinger fra oppveksten i hjemlandet.

Capoeira var en meget populær aktivitet i fjor. Capoeira er Brasils nasjonalsport, og er en blanding av dans, akrobatikk, musikk og selvforsvar som passer for alle som liker en fysisk utfordring.

Det Internasjonale matmarkedet viser mangfoldige matinnslag fra hele verden. Her er det bokstavelig talt mange god biter å sette tennene i.

SKRU RU RUPPUMPEI er ei opplevelsesstund med rim, rytmer, regler og sang. Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen har reist rundt i verden og plukket opp sangstubber, rim og regler og slik funnet ut at de har mye til felles. De har også tidligere i vinter hatt en barnehageturné, og i barnehageutstillingen vises resultater etter denne turneen. Utstillingen viser barnehagebarnas uttrykk for mangfold.

Av latinamerikaneren Alfredo Holguin som nå bor i Tylldalen, kan du lære salsa. Denne dansen fra Latin-Amerika er en saus av rytmer og karibisk sommer.

I biblioteket blir det origami eller papirbretting, ansiktsmaling, hennamaling og mye mer.

 

Herbies dans
Herbie kommer med sin miks av afrikansk tradisjonell dans og streetdance, det blir moonwalk og romperisting, og garantert veldig morro.

En lavvo blir satt opp for alle som etter hvert trenger å slappe av!

 

Barna verdensdagers største bidragsytere er Rikskonsertene, Ttrafo teater i fjellregionen. Tynset kulturhus, Nordøsterdalmusiker, Tynset kommune og Hedmark fylkeskommune.

Kulturskolene og barnehagene på Tynset og Alvdal har bidratt med mange kunstneriske bidrag til utstillingen i kulturhuset.

 

.