Barnas verdensdager ble en folkefest!

Barnas verdensdag på Tynset ble en suksess.  Nærmere 1600 publikummere og mer en 90 frivillige og bidragsytere deltok på den store folkefesten. Hele Kulturhuset sydet av aktivitet.

Av Ingrid Eide

Barnas verdensdager på Tynset den 21. april ble en folkefest! Foto: Ingrid Eide / Multikult

Lenke: Se bilder fra arrangementet

Afro Beat, toner fra Andesfjellene, Bollywood-dans, salsa, somalisk dans, barnebokutstilling fra mange land og samisk forteller kunst i lavvo uten for kulturhuset var blant aktivitetene publikum kunne delta i. Utenfor kulturhuset var det muligheter for smaksprøver på mat fra flere verdenshjørner.

Kultursjef i Tynset Beate Hjertager, er meget fornøyd med årets arrangement. Dette skal bli en årlig tradisjon og vi trenger frivillige også til neste års festival som er den eneste av sitt slag i Hedmark. Vi vil at de som kan tenke seg å bidra kommende år kan ta kontakt med kommunen. Rikskonsertene betaler for sju profesjonelle artister som kommer og underholder med ulike verksteder med musikk og dans fra hele verden.

– Vi trenger folk med alle slags talenter. Det finnes mange slags oppgaver for frivillige, og vi tar også gjerne i mot ideer til videreutvikling av festivalen, sier Hjertager og oppfordrer interesserte til å ta kontakt med kulturtjenesten i Tynset kommune. Og til alle som har lyst til å være publikum: Hjertelig velkommen tilbake neste år!

Foruten kulturkontoret, kulturskolen og biblioteket var Tynset opplæringssenter, barnehagene i Tynset, Nord-Østerdal videregående skole og grunnskolene i Tynset, Tolga og Alvdal bidragsytere til Barnas Verdensdager i år.