Velkommen til Hodalen Hutspot

HutspotVelkommen til Hodalen Hutspot på Palmesøndagen

Det blir et sporty og trivelig arrangement med nederlandsk vri hvor komiteen ønsker å vise fram noe av våre røtter i vinteridrett og vintermat.

Fra kl 10:00 starter Palmeløpet, en skitur på cirka 20 kilometer på oppkjørte løyper i Hodalen. Start ved Fjellstua i Hodalen. Det er trimpost ved buene langs løypa hvor deltagerne må klippe i klippekorte de får utlevert før start. Etter fullført løp skal deltagerne har 5 klipp i kortet. Det er mulig å gjøre et halvt løp.

Etter turen er det middag! Fra kl 14:00-18:00 er matsalen i Fjellstua åpen med nederlandsk buffet. Typisk nederlandsk mat som suppe, hutspot (med kjøtt, potet, gulrot og løk) boerenkool (potet og grønnkål) diverse tilbehør, og selvfølgelig dessert.

Det blir levende musikk og bildeutstilling av «Elfsteden-toch», det kjente skøyteløpet i Nord-Nederland.

 

Priser:

Klippekort med ruteopplysning koster kr. 10
Middag voksen kr. 200
Barn under 12 år kr. 100
Kaffe og saft er inkludert i brisen, brus fås kjøpt
Med bevis med av fullført løp (klippekort med 5 klipp) får du 50 kroner i rabatt på middagen!

Loddsalg og flotte premier!

 

Hutspot komiteen ønsker alle hjertelig velkommen på Palmesøndag
og håper at mange vil møte opp. Vi sees!

 

 

Fakta om Hutspot  
Dette typisk nederlandsk rett stammer fra tiden med den spanske okkupasjonen. Folket i Leiden ble nesten sulter i hjel under okkupasjonen av byen sin når William av Orange besluttet å ha byen oversvømmet. Hans flåte seilte inn og kom akkurat tidsnok til å bringe mat til de sultende folk Leiden. Skipene brakte brød, ost og sild. To dager senere den spanske ble beseiret og legenden sier at en liten gutt fant restene av noen moste grønnsaker i en øde spansk leir. Denne retten (akkurat som hvitt brød og sild) er fortsatt spist den 3. oktober, da byen Leiden feirer seieren over den spanske aggressoren i 1574.