Det Flerspråklige Bibliotek

Det flerspråklige bibliotek holder kurs på Tynset 20. februar 2013

Last ned kursprogrammet

Det flerspråklige bibliotek
Det flerspråklige bibliotek

Målsettingen for Det flerspråklige bibliotek er å sette bibliotekene i stand til å være med å utvikle Norge til et positivt og livskraftig flerkulturelt samfunn. Det flerspråklige bibliotek holder til i Oslo, og er et kompetansesenter for bibliotektilbud til språklige minoriteter. Bibliotekets ansatte er rådgivere for andre biblioteker over hele landet.  De kjøper inn og låner ut bøker og andre medier på 30 språk.

– Her låner vi inn et depot av litteratur på farsi, tigrinja, litauisk, somali og polsk, opplyser Tone Thorsen Stræte som er biblioteksjef på Tynset.

Før selve kursprogrammet starter vil Nader Hussain Shaikhzadeh fra Afganistan sette deltagerne inn i temaet og fortelle om sitt møte med den norske kulturen i Nord-Østerdalen. Han er nå elev ved Nord-Østerdal videregående skole på Tynset.

– Kurset vil være til nytte for både for bibliotekarer og lærere som jobber med fremmedspråklige elever, men også andre interesserte er hjertelig velkommen.

Er du interessert? Meld deg på til Tynset Bibliotek innen 13. mars til denne mailadressen: tone.thorsen.strate@tynset.kommune.no

Les mer om Det Flerspråklige Bibliotek